Saturday , November 23 2019
Home / E-commerce / Tools kekalkan pelanggan ecommerce menggunakan Metrilo

Tools kekalkan pelanggan ecommerce menggunakan Metrilo

Jika anda tidak merancang untuk bekerja pada mengekalkan pelanggan hari ini, anda akan kehilangan lebih banyak wang.

Laporan yang sama mendakwa bahawa kira-kira 40% daripada pendapatan untuk cometAmerika Syarikat Kedai-kedai dalam talian datang dari pelanggan berulang, walaupun mereka hanya terdiri daripada hanya kira-kira 8% daripada trafik.

Di mana sahaja anda mencari nasihat mengenai pengekalan, anda lihat pemasaran, perkhidmatan pelanggan yang luar biasa, mengaktifkan semula e-mel dan yang lain daripada suspek yang biasa.

Walau bagaimanapun, kami tahu anda perlu pintasan juga. Walaupun dengan strategi jangka panjang di tempat, helah kecil di sepanjang jalan boleh mempercepatkan perkara. Trik yang lebih berani sedikit perlu dicuba.

Itulah sebabnya kita meletakkan bersama-sama Teknik Superstar untuk mengekalkan pelanggan.

Dalam 3 langkah mudah, anda boleh mengubah tingkah laku pelanggan anda yang sedia ada, hubungan dengan mereka lebih kuat daripada sebelum ini. Sebagaimana yang mereka katakan dari Marketing Wizdom , “Cara paling mudah untuk berkembang pelanggan anda tidak kehilangan mereka.”

Dan yang lebih menarik ialah ia boleh dilakukan dalam satu hari!

Langkah 1

Menilai bagaimana anda mengekalkan pelanggan sekarang?

 

Ia adalah masa check-up. Sebelum anda terjun ke dalam apa-apa tindakan, anda perlu untuk mengaudit keadaan semasa anda dan usaha.

Untuk menilai usaha pengekalan semasa anda, mengambil kira yang berikut 5 metrik:

Kadar ulangan oleh produk

Ia adalah masa platform analisis anda untuk bersinar. Anda akan mahu melihat bagaimana produk yang berbeza melaksanakan dari segi inspirasi orang untuk datang kembali ke kedai anda dan membeli lebih banyak (produk atau sesuatu yang lain yang sama – ia tidak penting).

Ini selalunya terjadi apabila produk yang benar-benar membuat mereka gembira dan ini pemindahan pengalaman yang positif sebagai amanah kepada seluruh jenama (dan kedai).

Apa yang anda perlu cari dengan metrik ini adalah produk (s), melakukan dengan cemerlang dan baik pada membuat pelanggan setia.

Kongsi pelanggan kembali

Apa bahagian pelanggan anda membeli lebih daripada sekali? Sememangnya, jika satu-kali banyak melebihi pelanggan berulang, anda mempunyai masalah.

Punca-punca yang paling mungkin adalah perkhidmatan pelanggan miskin dan kualiti produk. Dan ia memaksa anda untuk keluar lagi dan memperoleh pelanggan baru.

Masa antara pesanan

Sudah tentu, kitaran hayat produk memainkan peranan yang besar – perabot tidak membeli-belah untuk sekerap makanan dan kosmetik. Jika anda kira-kira untuk menganjakkan fokus ke memandu perniagaan yang berulang, anda lebih baik akan mempunyai harapan yang realistik tentang berapa kerap orang benar-benar boleh membeli produk anda.

Jika tidak, tindakan anda dan kejayaan teknik ini mungkin kurang masanya. Anda boleh memuat turun kalkulator percuma kami untuk melihat berapa kerap pelanggan tetap anda langkah anda membeli-belah mereka.target

Purata bilangan pesanan setiap pelanggan

Orang yang datang kembali ke kedai anda adalah besar, tetapi berapa kali? Dua perintah secara purata masih tidak bermakna anda perlu pengekalan betul.Sesungguhnya pelanggan setia datang kepada anda setiap kali mereka memerlukan produk seperti anda.

Itulah sebabnya kita tidak boleh berhenti menyokong sesi pelanggan pemantauan dan interaksi laman web walaupun mereka tidak menambah apa-apa ke dalam troli.“Hanya melayari” menunjukkan kepentingan umum dan boleh menghasilkan wang – nampaknya, tawaran anda tidak diingini.

Nilai Sepanjang Hayat Pelanggan (CLV)

Berapa banyak yang anda dapat daripada pelanggan secara purata di sepanjang kitaran hayat mereka dengan anda? Seorang pelanggan sekali tidak mungkin menghabiskan sebanyak Pelanggan Sebelum lebih 2 tahun, bukan?

Memandangkan kos pengambilalihan memakan keuntungan anda, jalan yang paling mampan kepada perniagaan dengan aliran tunai yang sihat adalah memberi tumpuan kepada pengekalan dan memaksimumkan keuntungan daripada pelanggan anda sudah pun membayar .

Mengekalkan pelanggan juga akan membantu anda secara beransur-ansur benjolan sehingga CLV lagi dengan upselling kerana pelanggan kembali mempercayai anda dan sanggup berbelanja lebih.

Bagaimana untuk menilai Kadar Penahanan anda?

Secara umumnya, untuk kedai-kedai dalam talian yang ditubuhkan, matriks di atas harus melihat sesuatu seperti ini:

 • perlu ada beberapa produk, lebih baik mengekalkan pelanggan daripada yang lain;
 • pelanggan kembali harus sedikit lebih dari yang baru (anda masih perlu baru untuk membuat untuk sebarang churners dan berkembang);
 • masa antara pesanan adalah munasabah memandangkan sifat produk ‘(juga, semak jika mereka membeli pada insentif seperti kupon);
 • Purata bilangan pesanan setiap pelanggan adalah sihat (sekali lagi, ia bergantung kepada jenis produk, realistik);
 • CLV meninggalkan anda keuntungan yang baik selepas kos pengambilalihan telah diambil kira.

Jika anda tidak membuat usaha sedar ke arah itu, anda akan melihat masalah dengan beberapa ini. teknik kami di sini bertujuan untuk mengoptimumkan kadar pengekalan keseluruhan dengan menolak produk yang telah terbukti untuk bekerja terbaik untuk mewujudkan pelanggan kembali.

Walaupun anda boleh bekerja pada semua metrik dalam jangka masa panjang, yang cepat akan meningkatkan semua daripada mereka sebagai kesan sampingan.

langkah 2

Mengenal pasti produk Superstar anda yang meningkatkan pengekalan

Andromeda Galaxy

Mari kita menyelam jauh ke dalam asas-asas perdagangan. Orang membeli produk (ketara atau tidak ketara) dan lebih khusus, pengalaman produk-produk ini memberikan. Jadi tidak kira bagaimana baik UX anda dan perkhidmatan pelanggan adalah, jika mereka tidak suka produk dan pengalaman yang berkaitan dengan itu, anda langsung tidak ada peluang.

Kemudian menghidupkan itu ke dalam keuntungan anda!

Kaedah ini bergantung kepada produk-produk yang telah terbukti dalam menjaga orang ketagih. Caranya adalah dengan melakukan perkara yang sama dengan lebih ramai pelanggan anda kerana jelas produk-produk membuat ramai orang gembira.Lagipun, penonton sasaran anda berkongsi cita rasa dan keperluan.

Jangan melihat lagi cara-cara untuk meningkatkan pengekalan daripada produk anda. Mengenal pasti orang-orang yang beberapa yang mendorong kadar pengekalan yang tertinggi.

Bagaimana hendak melakukannya?

 1. Mencari produk yang mendorong pembelian berulang – orang yang begitu gembira dengan produk yang mereka menjadi setia kepada kedai anda dan datang semula untuk membeli-belah dengan kerap.
 2. Kemudian, menghabiskan masa dengan sejarah perintah mereka dan mengetahui apabila mereka mendapati bahawa item tertentu – melayari kali pertama, perintah pertama, atau beberapa ketika selepas menjadi pelanggan?(Metrilo boleh melakukan semua itu untuk anda.)

Jangan terpedaya …

Anda mungkin akan terkejut yang produk memandu pengekalan yang paling tinggi untuk perniagaan anda – biasanya, mereka tidak adalah yang paling laris oleh hasil sukatan.

Anda tidak boleh bergantung kepada perkara yang paling mahal kerana mereka tidak mampu membeli sebahagian besar penonton anda. Cara yang sama, barangan jumlah tinggi sering berkualiti rendah atau tawaran yang baik yang tidak memberi inspirasi kepada kesetiaan yang berkekalan.

Constellation3. Selepas anda mengenal pasti superstar anda bahawa orang kembali kepada anda, jawab soalan-soalan berikut:

 • Adakah itu produk utama anda – banyak digambarkan di seluruh, kata kunci yang berkaitan, jenama-bernama Jika ya, anda mungkin sedang merebak terlalu nipis lebih produk pelengkap yang tidak perlu yang tidak akan membuat orang kembali.
 • Adakah ia berharga daripada pesaing? Apakah nilai terbaik untuk wang itu?
 • Adakah kualiti yang hebat? Adakah benar-benar ulasan positif tentang produk ini tertentu?
 • Kemudian melihat dari laman web anda – ada maklumat yang banyak tentang bagaimana untuk menggunakannya (nampaknya, semua resipi menampilkan alpukat sekarang) atau selebriti telah muncul sentiasa memakai sama wira buku komik stoking dengan yang anda buat? Semua orang-orang yang boleh menjadi sebab orang akan gila atas barangan tertentu.

Ada sesuatu yang istimewa mengenainya yang membuat semua orang-orang begitu gembira kerana mereka terus membeli-belah dari kedai anda. Ia bukan senjata sehingga anda memahami apa yang menjadikan ia begitu kuat sekali.

Kemudian anda akan tahu bagaimana untuk menjual kepada orang lain juga dan mendapatkan lebih banyak pelanggan setia datang kembali.

langkah 3

The Superstar tawaran produk

Sistem Suria

Jadi, Superstar Teknik produk bank pada produk yang atas sebab tertentu membuat orang lebih bahagia daripada penyenaraian anda yang lain, meletakkan di hadapan semua orang yang tidak mencuba dan membiarkan ia bekerja sihir.

Kini, sudah tiba masanya untuk kempen itu sendiri.

Sudah tentu, anda boleh menjual produk yang sama kepada semua orang, tetapi taktik harus khusus untuk segmen yang berbeza. Jika anda menolak sesuatu yang baru bagi mereka, sekurang-kurangnya melakukannya dalam zon selesa mereka.

A beberapa cara untuk mencapai penonton yang berbeza untuk jawapan yang lebih baik ialah:

 • Segmen oleh saluran pengambilalihan dan pelepasan tawaran saluran eksklusif dalam tempoh yang berbeza.
 • Lihatlah tabiat berbelanja. Anda boleh menghantar kupon kepada perjanjian-pemburu (orang-orang yang banyak menggunakan kupon), tetapi menyimpannya dan menggunakan tutorial video (memaparkan produk) dalam e-mel untuk pelanggan yang lebih baik berbelanja.
 • Tambah sampel Superstar perintah seterusnya berbelanja paling tinggi ‘- untuk mencuba dan mendapatkan disambungkan.
 • Adakah anda melihat orang-orang yang membeli-belah hanya satu kategori?Cuba untuk mengikat Superstar produk kepada sesuatu yang dalam kategori itu – dengan kandungan atau hanya tawaran bundle.
 • Satu idea bonus: segmen mengikut lokasi dan tawaran edisi terhad dibungkus Superstar untuk percutian serantau.

Dalam semua variasi kempen, pastikan untuk meminta maklum balas setelah mereka mempunyai masa yang cukup untuk mencuba produk. Dan tidak berhenti mengukur kadar pengekalan daripada Superstar.

Mari kita lihat

bagaimana teknik Produk Superstar akan memberi kesan metrik pengekalan

kita bercakap tentang dalam permulaan.Super Nova Star

Kongsi pelanggan kembali. Jika boleh, menyimpan tab pada pelanggan yang mengambil umpan dan memberikan Superstar cuba.

Bagaimanakah perubahan tingkah laku membeli-belah mereka selepas?Dan janganlah mereka menyertai kelab peminat Superstar?

Masa antara pesanan. Yang ini mungkin tidak akan terjejas lebih-lebih lagi jika produk tidak sangat berbeza digunakan dari yang lain.

Maksud saya, jika mereka digunakan untuk membeli syampu dan losyen sebulan sekali, garam mandi tidak akan pergi lebih cepat untuk mengurangkan masa antara pesanan pada separuh.

Purata bilangan pesanan setiap pelanggan. Kami menjangkakan Superstar Teknik produk untuk menjadikan pelanggan agak aktif ke pelanggan tetap setia. Jika produk-produk lain tidak dapat membuat mereka jatuh cinta dan kembali sering, yang satu ini sepatutnya.

Nilai Sepanjang Hayat Pelanggan (CLV). Matlamat akhir. Dengan peningkatan pengekalan pelanggan, anda akan mengoptimumkan kos pengambilalihan dan menikmati hubungan yang bertahan lama penyayang dengan pelanggan anda.Sebagai Harvard Business School mendapati , peningkatan 5% dalam kadar pengekalan membawa kepada 25% peningkatan -95% keuntungan.

Adakah anda mengekalkan pelanggan sekarang?

Mengekalkan pelanggan sebenarnya lebih mudah daripada mendapatkan yang baru.Anda sudah tahu banyak mengenai orang-orang – apa yang mereka membeli, berapa banyak mereka berbelanja, di mana mereka tinggal dan apa warna yang mereka suka.

Bolehkah anda serius biarkan yang lombong emas dibazirkan dan mengejar orang yang anda kenal? Seperti Nenek akan berkata, “Satu burung di tangan bernilai dua di semak duri itu.” Atau, 5 seperti yang dinyatakan sebelum ini.

The Superstar Teknik Produk adalah cepat untuk pengekalan apabila anda berada di luar istimewa, produk baru atau idea-idea kreatif. Dalam jangka masa panjang, ia adalah satu petunjuk yang baik bagaimana anda boleh memperbaiki produk anda yang lain menyamai kadar pengekalan jadi kedai online anda menjadi peluru dan semua produk anda memberi inspirasi kepada kesetiaan jenama.

Apa pengekalan lain taktik yang anda gunakan? Bagaimana mereka bekerja untuk anda? Berkongsi suka dan duka anda dengan kami dalam komen di bawah!

 

Sumber : https://www.metrilo.com/blog/retaining-customers-ecommerce-superstar-product-technique/

About Khairul

Leave a Reply